tysdag 20. september 2011

Hardingasete - a Norwegian hideaway

Det er namnet og "slagordet" til kurs og konferansesenteret som ligg utanfor Tørvikbygd ved Hardangerfjorden. Her har dei bygd opp eit tun med 21 gamle hus frå Vestlandet, flytta til staden og møblert med ein kombinasjon av antikvitetar og funksjonelt inventar.

Eg var så heldig å få reise dit i jobbsamanheng, og sjølv om det (sjølvsagt) var regn og ruskevèr var det balsam for sjela å stå på bryggja og kjenne sjølufta i nasa. For ikkje å snakke om møterommet i 2. etg på naustet/sjøbua, som var fyllt av vakre møblar og detaljar. 

Eg må òg ta med maten; for om sjela fekk balsam, så fekk jammen ganen det òg, då me vart servert 3 rettars lunsj, med drivande ferske råvarer frå fjord og fruktgardar i nærområdet. Fantastisk godt!
Ta ein kikk på bileta nedover - eg kan varmt anbefale å legge neste seminar, jubileumsfeiring eller blåtur til denne norske gøymestaden ved Hardangerfjorden! (Heimesida deira finn du her)

Ein tidleg "airdondeck"-stol? Eller berre ein kvilestol for slitne fiskarar?

Upåklageleg utsikt over fjorden, sjølv i gråvèr.

Vakre mønsterteikningar i treverket på langbenken som stod langs heile bryggja.

ok, då...eg måtte hjelpe trossa litt på plass, men den var _nesten_ eit hjarta utan hjelp òg ;)

Veggen på naustet er dekorert med gode gamaldagse reklameskilt.

Ei diger skål med frukt høyrer med på hausten i Hardanger. Eg likte kontrasten mot den slitte gamle kista med den kraftige blåfargen.

Innreiinga i møterommet.

Alle gardiner eg såg haddeulike broderte kantar på.

Grusvegen går frå hus til hus, alle med eige namn.

Det er nok ikkje hest og kjerre som fraktar gjestene pr idag. Kanskje like greit?

Torsk m/potetpurè og rognsaus. Fantastisk!!!

I den vesle bekken står eit lite kvernhus. Og raunetreet sler fast,
om nokon skulle vere i tvil: Det er haust!

Me er inne i ei ny og hektisk veke, der det er er berre å klore seg fast i svingane. Masse kjekt, berre litt tett program ;)
Og: Tusen tusen takk for alle dei kjekke kommentarane eg har fått på dei siste innlegga. Det er så utruleg kjekt å høyre frå deko! :D

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails