tysdag 4. januar 2011

Vinterdag

Me har hatt mange av dei i det siste. I lokalavisa stod det idag å lesa at den desembermånaden som no har gått har vore den kaldaste sidan offisielle målingar starta rundt år 1900. Det har vore så kaldt at me ikkje har vore mykje ute med småjentene - særleg ikkje den minste tuppa.

Men no når me runda nytt år har temperaturane stige, og sundag var ein nydeleg klar dag med berre rundt 5 blå grader. Perfekt for ein tur ut, sjølv om det var glatt og til dels uframkomelegt i bygda. Eg hadde sjølvsagt kamera med meg, og utforska forskjellane mellom stor og liten blendaropning, og kva det gjorde med djupn-kjensla i bileta. Og sjølvsagt måtte eg knipse dei små blånissane som fann seg nokre tunellar i ein snøhaug.
Idag var det fyrste dag på jobb, skule og barnehage hjå oss. Igår var det planleggingsdag, og den nytta me til besøk hjå tannpleiar, fotograf, lensmann og bilverkstad. Litt hit og dit, med andre ord. Men no har me iallefall fått kontrollert tennene til begge prinsessene, og skaffa pass til minstemor som skal ut av landet for fyrste gong når me reiser til London om 11 dagar. Vår eigen bil er henta heim, og svigermor sin levert tilbake i omtrent samme stand som før ;)

Idag har dessutan eg og Rosamannen gått tilbake til lavkarbo-kosthaldet, som elles har vore livsstilen sidan mai ifjor. Etter ein jolepause føles det supert å komme igang igjen! Eg var litt bekymra før helga, sidan eg kom på at me ikkje hadde opna ein einaste kakeboks her heime. Det problemet vart løyst då me inviterte familien min, og det dukka opp i alt 5 vaksne og 8 born som iløpet av ettermiddagen ekspederte bortimot alle småkakene. Det kjekkaste var likevel å ha det jolepynta huset fullt av folk i avslappa omstende. Jolepynten har eg endå, og den skal få stå til helga, har eg tenkt. Då har me passert 13. dag jol, og sjølv om eg kvir meg litt til å hive ut alle dei varme ljosa i vindauger og på jolatreet, så er det vel på tide då.

Mykje kvardagsliv i dagens innlegg, ispedd ein liten fotomontasje frå sundagsturen vår. Håpar du har hatt ein god start på veka!

5 kommentarer:

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Hei!

Koselig med sånne hverdagsinnlegg! Her er det også blitt mildere så Linus får vært litt mer ute i barnehagen. Det er godt. Mer snø har det også kommet.

Kan godt være du kan dette jeg skal skrive nå - og at du bare skrev feil i innlegget, men et lite tips ang. dybdeskarphet i bildene: Eksperimenter heller med blenderåpningen. Stor blender gir liten dybdeskarphet, mens liten gir stor. Har et innlegg om dette på bloggen min. Lukkertiden har med hvor lenge blenderåpningen er åpen og hvor mye lys som slipper inn. Dersom du skal fryse en bevegelse så bruker du rask lukker, skal du fange bevegelsen og få et uskarpt motiv så bruker du lang lukker.
Det er moro å prøve seg frem og eksperimentere - kos deg med kamera! Bildene i kolasjen var kjempefine!

Helt enig i at bildet av Oldemor var det flotteste, ja. Det er tatt tidligere og var et av enserie på tre til fotokurset. Fikk mye skryt av de!!! Moro det!

Ha fine vinterdager. Klem!

igi sa...

Koselig å få innblikk i dagene deres. En fon callage du har laget.
Klem fra Igi

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hverdager har vi flest av. Det er kanskje da det er vanskeligst å se gleden i de små ting. Når man blogger om det, så vokser gledene, syns jeg. Derfor er hverdagsblogging så fint. Kos å se at andre har hverdager også, så "svartmaler" man ikke sin egen.

Jeg har også forsøkt ISO-variasjoner, i den grad man rekker å forberede seg når fuglene kommer fykende, men er ikke helt fornøyd der. Syns det blir så mye støy/grums. Men så har jeg ikke verdens flotteste kamera heller da;)

Naturally Carol sa...

I enjoyed your photos of the snow and your little girls in the snow tunnels...we are having a very rainy wet summer here in Australia!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja, nog hade vi en fin söndag även här i Bergen, men sen har det varit ganska så trist. Och mörkt!
Jag gruvar mig faktiskt till att ta bort allt julepynt jag med, för då blir det liksom ändå mörkare.

Men, men, i helgen åker julepyntet ut här med. Eller ska det få vara till påska? ;-)

Önskar dig en riktigt fin helg!

Related Posts with Thumbnails