laurdag 18. desember 2010

Fest-veka

Jammen er det fredag igjen, etter ei festleg veke her hjå oss. Kvar einaste dag har vore fyllt av foreldrekaffiar, jolemiddagar i jobbsamanheng og jolatrefest på skulen. Dei fine jentene mine har hatt opptredenar, og ein kan jo ikkje unngå å verte sjarmert av små rotter som dansar rundt nissen når han sit med grautskåla si, eller av ho med dei fine lokkane som fekk vere Lucia i opptoget på skulen.

No er me inne i ei ny helg, og denne er i tillegg til joleførebuingane i heimen, via til øving og jolekonsert i kyrkja på sundag. Den brukar å vere eit høgdepunkt, og eg håpar og trur det vert slik også dette året. Før det må me berre verte kvitt litt gruff i hals, nase og kropp hjå oss alle fire. Å verte sjuk høver seg særs dårleg no, så det gidd me ikkje!

Eg prøver å verte vener med det nye kameraet, men endå trengs det nok både tid og tålmod, før me har vorte heilt gode vener...Ha ei god adventshelg, du som er innom hjå meg. Den siste for denne gong....

tysdag 14. desember 2010

Lucia

Luciadagen er sagnomsust, og har vore omtala i kvart einaste radioprogram eg har svinga innom iløpet av dagen. Det er vel ikkje ein skule eller barnehage som ikkje markerer denne dagen på eit eller anna vis. Me har ikkje gjort noko utav det i heimen tidlegare, men i dagens kalendarpakke til jentene låg det ein lapp, der lussekattar og kakao var omtalt. Planen var å ta med oss desse to ingrediensane opp til jentene si oldemor, som bur rett oppi bakken for oss, men som me likevel er så altfor sjeldan innom. Eg trur knapt ho har fått noko lucia-besøk før, og me kan trygt sei at det var ein suksess! Sidan me hadde laga så mykje lussekattar igår svinga me innom eit par hus til, med gode naboar og familie. Dei vart både overraska og glade, og det samme kan me vel sei om oss sjølve då nabojenta og hennar svenske mor kom med ei stor korg bollar og kaffi. Mi svenske veninne har eit HEILT anna forhold til luciadagen enn me her i Norge, og om eg ikkje tek heilt feil vert jolatreet pynta hjå dei i denne stund....
No er endå en førjolskveld over, utan at eg kanskje har fått utretta dei heilt store tinga. Men imorgon er det ny dag, nye moglegheiter. Eg er jo NESTEN ferdig med jolebaksten, og NESTEN ferdig med gåvene - ikkje gale, berre det?

Kvalitetskontroll....

Baksten frå igår

Medbrakt nytast hjå oldemor.

....og til slutt fekk mor overta alt glitteret...
God adventsnatt!

søndag 12. desember 2010

Svibel

Svibel har ei fantastisk lukt. Eller duft - det høyrest mykje betre ut, sjølv om det ikkje er heilt "heime" i målforma mi ;). Uansett, eg har kjøpt nokre sviblar. For meg er ikkje det typiske joleblomar, så det gjer meg ikkje noko å pynte med dei no ;)

Tidlegare idag tok eg på meg vottar, henta ein steikespade i kjøkkenskuffa og gjekk ut bak huset. Der spadde eg vekk litt snø, og brukte deretter steikespaden til å løyse mose frå den gamle muren bakom huset. Til våren, når eg ser "såret" i mosedekket, kjem eg nok til å angre.....


 Sink-fatet kjøpte eg på Patina ifjor, og telys-haldarane kjøpte eg i år. I farten klarar eg ikkje hugse om det var på Patina eller ein annan stad eg fann dei, men fine er dei!
 
Til å ta bildene har eg sjølvsagt brukt mitt høgt elska, splitter nye 7D-kamera, og makroobjektivet eg kjøpte for bursdagspengar for ei lita stund sidan. Og ja - eg er godt nøgd med bileta. Eg har sote med brukarhandboka i eine handa og kamera i den andre i kveld, og håpar å verte kjend med finessene litt etter litt.


Dei siste par dagane har tosifra blå grader vorte erstatta med eit par "raude", og regn frå skyene der oppe. Det har resultert i klink is på alle vegar, og livsfarlege køyreforhold! I fylgje nyheitene er det slik på austlandet òg ikveld, så med dette kjem ei oppmoding til ALLE om å køyre forsiktig, forsiktig!

Imorgon vert det bakedag i rosaheimen, iallefall i fylgje adventskalendaren til jentene. Eg håpar det vert ein fin dag!
Related Posts with Thumbnails