måndag 13. september 2010

Siste glimt frå Spania - maten!

Eg kan like gjerne bekjenne det med det samme - eg er glad i mat! Glad i god mat, gjerne med god drikke attåt. Ein viktig ting for meg ute på reise er å prøve lokal mat. Og får eg ikkje lokal mat, så vil eg iallefall gjerne prøve noko nytt og spennande! Pizza, pasta og burger appelerer lite, for å sei det slik!

Iløpet av veka vart det både indisk (ikkje så revolusjonerande, men prøvde i det minste noko nytt; cheese chicken tikka - ein liten skuffelse), kinesisk (heller ikkje veldig spennande, bortsett frå at me bestillte Peking-and, med "ekte" tilbehør, avslutta med frityrsteikt vaniljeis!!), fondue (først ost- og kjøttfondue til middag, deretter sjokoladefondue til dessert!) og eit par førehandsvalgte fellesmiddagar med fisk og kylling.
Vekas første, og kanskje største, mat-høgdepunkt fekk eg òg i Setenil, som ellers var så bra på alle måtar. Der fekk me tapas, tilberedt med eigenproduserte råvarer og krydderblandingar, på ein liten kafè innunder fjellet. Fantastisk godt! Det var tomatar og oliven (bildet over), vaktel-egg på baconrull, kylling på grillspyd, og heimelaga chorizo-burger. Ekte mat, servert av kokken sjølv, til ein latterleg billig pris! Fantastisk!

Tapas-buffeten som går igjen på fleire bilder fekk me servert siste kvelden i sjømannskyrkja, og var tilberedt der. Nydeleg mat, også dette, med spennande smakar og kombinasjonar. Og så er den jo så lekker på fat!
And that concludes the reports from Spain.....
God veke! (og legg gjerne att ein kommentar, om du har tid ;) )

2 kommentarer:

Lillamamma sa...

Ser ut som ein flott tur du har hatt:) Godt med litt husmorferie, sjølv om det er studie.

Tapas er hvist i vinden som aldri før her heime, men det er jo so godt, so eg kan tenke meg det er enda betre på solkysten.

Ha ei flott veke, og ein fortsatt fin kveld.

Anita Kristin

Berit sa...

Nååå fikk jeg lyst på tapas! :) Jeg hadde en uke i Nord-Spania for noen år siden- i områdene mellom Madrid-Bilbao-San Sebastian. En gastronomisk reise som du ga meg flash-back på nå :) - en god flash-back! :)

Hilsen Berit ... en ukjent som bare tilfeldigvis datt innom deg - sånn via via :)

Related Posts with Thumbnails