søndag 22. august 2010

Rørt til tårer...

...i rein takksemd (altså takknemlighet, for den som syns nynorsken vert vel konservativ). Det er eg ikveld, her eg sit i godstolen min, med eit glas raudvin på bordet, og veit at taket vårt er tomt for skifer. Eg er rørt til tårer fordi 15 personar iløpet av helga har gjeve av si tid for å hjelpa oss med alt frå kakebaking og barnepass, til arbeidet med skiferhellene som skulle ned frå taket, vaskast og stablast for avhenting. Litt vasking står att, men det er ein bagatell i forhold til det arbeidet som er gjort! Me er utruleg heldige som har så gode folk rundt oss - familie og vener - som trør til og gjer meir enn det ein kan forvente for at me skulle komma i mål!

I formiddag kom heile vinterens lekkasje-mareritt tilbake då me oppdaga at det kom vatn inn på rommet til Vetlesyster, og seinare i eit av kjøkkenvindaugene (dette kom av hol i presenningane som byggmeisteren hadde lagt att til takdekke, men heldigvis oppdaga me lekkasjane så fort at dei ikkje rakk å gjere skade på dei nyrenoverte veggane!!). Eg må ærleg innrømma at eg gjekk rett i kjellaren, og har hatt nok med å styre med mat til dugnadsfolket og ta meg av mine søte små, medan arbeidsfolket har stått på i timevis medan regnet har plaska ned uavbrutt. Alle var dei våte til skinnet då dei for heim, og likevel har det berre vore smil og positivitet så langt auga kunne sjå.

Kvar og ein skulle vore rikt lønna, og eg håpar me kan få gjort ein innsats for dei når det trengst. Ikveld kan me berre sei tusen, tusen takk!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så heldige der er som har så gode venner! Håper vannlekkasje marerittet deres snart er ferdig nå. Ønsker deg en fin uke.
Klem Igi

Rønnaug S. sa...

Uff! Tenkte på dere og fikk rapport av Trollkona et par ganger i går. Vi var innom hallen for å tørke oss... Det var den våteste dagen på lenge, ja!

Men nå blir det i alle fall tett. Og hus tigir sånne ting. Det har farmorhuset vårt gjort ;)

Related Posts with Thumbnails