søndag 11. juli 2010

Utflytta stemor


Storeryster gjorde meg akurat merksam på ein fin blom ved husveggen vår. Eg måtte nesten gni meg i augene, for dette er då verkeleg ein stemorsblomst? Den må ha flytta ut frå korga som heng på ministakitten ein dryg meter ifrå. Der var det nemleg planta stemorsblomst ifjor. Eg visste ikkje at dei kunne komme att, og iallefall ikkje på steingrunn...

7 kommentarer:

Marianne sa...

Hei Rosa! Stemor er kjempesøte, jeg bruker å gni ut frøene fra kapselen når de er avblomstret, og jammen kommer de år etter år : )
Marianne

Annika sa...

Fascinerande! Eg visste heller ikkje at dei kan kome att, men så er eg heller ikkje så grøne fingrar ;)

DUNNISMoR sa...

Hei!
Stemmer det, dei kan kome att, både sjølve planten og frø frå denne:) Har hatt stemorsblomar i kasser og potter, som eg ikkje har fått rydda vekk enkelte år av div grunnar...overraskande snøfall eller rein latskap...hehe, og jammen har ikkje enkelte av desse kome att neste vår.
Synest forresten at den lysegule varianten er såå fin!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så söt!
Och vilket bra tips från Marianne. Jag gick direkt ut och plockade bort frökapslar från min styvmorsviol - ska testa och strö lite i en rabatt, så får vi se vad som sker nästa år. :-)

Ha det gott!

Rønnaug S. sa...

Ganske faskinerende, stemoren. Lurer forresten på hvorfor de har fått navnet... Her finner jeg dem både her og der.

Vi har kommet heim en tur for å se en viss fotballkamp. Det vil si noen av oss ser... For øyeblikket er vi tre stykker på kontoret...

Ellers har vi hatt en skikkelig fjelldag på jakt etter kalveflokken. Er det ikke det ene, så er det det andre. I øyeblikket har vi i alle fall kontroll på alle bortsett fra den aller minste. Og de har virkelig vært på vandring i fjelltrakter jeg bare har sveipa på kartet.

Gleder meg til å se stua i ny drakt. Dette blir veldig bra :)

Gamleheksa sa...

Noen sånne artige overraskelser har det vært her også. Jeg har en liten "koloni" stemorsblomter som kommer hvert år, enda jeg ikke har hatt sånne der på 5-6 år. Men å prøve og flytte dem går dårlig.

Så bra at Biri-turen kanskje er i boks.

Kristine sa...

Hei :-)

det blir fort noen "oppdagelser" underveis i oppussingen av gamle hus ja! Mye rart å finne i gamle vegger og gulv ;-)

Related Posts with Thumbnails