måndag 23. februar 2009

Kanskje ny gang (ein gong)?

Omtrent sidan denne tida ifjor har planen vore å pusse opp stova vår. Etter at snikkaren hadde gjort sitt i sommar vart ønsket om å pusse opp endå sterkare, sidan me fekk skifta vindaugene i stova. Etter planen skulle me vore godt i gang no, men av ymse årsaker er stova akurat like shabby (og akurat like lite chic) som den har vore.

Etter kalde vinterveker er me i ferd med å gjere alvor av å skaffe oss varmepumpe. Fleire me kjenner lovar oss gull og grønne skogar - eller iallefall ein nokonlunde stabil innetemperatur - når me får installert eit slikt vidunder. Men for at me skal få full effekt av ei varmepumpe har me bestemt at me må gjere noko med gangen vår.


Gangen er det fyrste rommet ein kjem til i huset vårt. Den er bitteliten, svært sliten og iskald! For å sei det på ein annan måte: vatn på flaske er ikkje lenger flytande etter å ha stått på golvet der ei vinternatt.... Men no skal det bli andre bollar. Imorgon vert det kjøpt golv, og om planar og gode makter står oss bi kjem me igang igjen!

No jobbar topploket på høggir, planar kjem og går, ein og annan frustrasjon bles igjennom. Frustrasjonane gjeld for det meste den svært begrensa plassen me har å boltra oss på, påfylgd av forsøk på løysingar for å få plass til det me treng utan at det ser så fullt ut.

Med andre ord, det kan fort verte for mykje å tenkja på og for lite å tenkja med. Eg håpar me er igang igjen no, for å bu i eit oppussingsobjekt utan å pusse opp, det er ikkje mykje inspirerande.

Happy mandagskveld!

6 kommentarer:

Christel - Bakketun sa...

Håper dere kommer igang med planene for gangen snart og at det meste går på skinner :)

Ha en strålende uke!

Nikoline sa...

Det høyres ut for at de må til med glava snarast råd,ja... det er akkurat som gangen i Gjørid-stova vår på Vinje! Men - ting tek tid og ikkje minst pengar! Me bur der ikkje fast så då er det litt enklare,men skulle ynskja me snart vart ferdige!
Det aller kjekkaste er jo planlegginga synes eg... tegnar og styrer verre...
Lukka te :0)

Linda sa...

tenk do fint det blir når de er FERDIGE!!! blir nok flott!!

ps: skimtar ein liten buggis i hjørnet der, er liiiiiiiiiiillllllllaa av misunnelse...;)

mali-mo sa...

Skal bli spennende å følge prosjektet... Har vel nevnt før at gangen dn er veldig lik min, bare at nå er min blitt endel større etter at vi flyttet en vegg nå med kjøkkenet. Men for å si det sånn: med elektrikerrør overalt i taket, fire ulike typer gulv (med hull) og ventilasjonskanaler overalt, så er den ikke akkurat flott ;) Og det vi skal gjøre der blir så dyrt og så mye arbeid at vi rett og slett må vente leeeenge med å gjøre det ;/

Skulle nesten sendt deg noen bilder, da hadde du garantert sett med positive og lykkelige øyne på din egen gang og tenkt at du jammen var heldig ;)hehe. Men vi har fått isolert gulvet da, fra kjellerern. Men ytterveggen? Brrrr ;)

Irene sa...

Hehe, nei ikke på den siden, det er søsteren til mannen som skal ha nr 4!!!! Ellers kan jeg også love deg at livet blir myye kulere med varmepumpe, vi har hatt vår i snart en uke, og det er helt fantastisk!!

(Smykke)Rosa sa...

Synes det er så flott med gamle hus med sjel! Kjekt å pusse opp (iallefall når det blir ferdig..)Har vage minner om et kaldt "gamlahus" der vi stod og verma oss nærmest mulig vedomnen på kalde morgener, og hadde en slik kald gang som din..huffhuff..
Varmepumpe er godt å ha.. Fikk vår for et par-tre år siden, og har det jevnt og godt varmt på vinteren og svalt på for varme sommerdager, noe som hjalp meg godt pga helsa. Setter pris på det alle da.. Så sparer vi litt på strømregninga, til tross for at den går litt på sommeren også.
Lykke til med oppussingen, må prøve titte innom deg her for å se resultatet:)

Related Posts with Thumbnails