fredag 21. november 2008

Den fyrste vinterdagen

Den aller fyrste vinterdagen er magisk. Snøen som etter fleire fåfengde forsøk endeleg legg seg som eit vakkert kvitt teppe over landskapet. Skjuler brunt og svart, rot og skit, gjer verda ryddig, glatt og kvit.

4-åringen står i sofaen og kikar ut glaset, og er i ekstase. "Mamma, det er snø - eg vil ut å gå på ski!" seier ho, lenge før fleire me kjenner sansynlegvis har stått opp. Omsider kler me på dei gode dressane, sko, hue, vottar - men ikkje ski. Det får halda med akebrett, når snøen ligg i eit så florlett lag at den knapt dekkjer .


Storesyster er full av adrenalin, glede og arbeidslyst. Å dra vetlesyster opp bakken på akebrett er vel inga sak! Vetlesyster humrar over denne nye opplevinga, og sit fint i akebrettet så lenge det går framover. Sidan har ho ikkje tid - her er så mykje som skal utforskast!


Tilogmed litt posering for fotografen går an når ein er i så godt humør! Er det årets jolekort-bilete som plutseleg dukka opp?


Vel heime i hagen må det kokkelerast. Vatn, snø, gras og jord i herleg blanding - perfekt, syns Oda.


Hedvig gjev seg ende over, ligg i snøen og myser rundt seg...

Tenk å gleda seg slik over noko så enkelt som eit par cm krystallisert vatn?? Eg håpar på ein god vinter, og ei god helg!

9 kommentarer:

Blått er flott sa...

Så nydelig de små knøttene dine er :)
Her var det gledes-hyyyyl da den første snøen kom, han rakk nesten ikke å kle på seg før han løp ut!
Utrolig godt å se hvor glade barn blir for "små" ting!

Ønsker dere en god helg :)

mali-mo sa...

For noen nydelige jenter i snøen ;) Her måtte vi stavre oss på beina og ut i snøen vi og. Feber eller ei, det var bare å hive på seg det vi fant av varme klær, for lillemalien ville ut når hun hadde sett NØØØØDEN som låg så fin og hvit utenfor ;) Skulle hatt en storesøster her også, for det var tungt å dra gullungen i bakken idag! En koselig snølykt fikk vi også laget, så det var virkelig koselig ;)

Har ligget syk noen dager og ikke fått oppdatert meg på en stund- Kjempefin konfekteske du hadde laget! Tenker han ble glad som fikk den ;) Og så kjekt at du skal få reise på kurs! Skulle gjerne blitt med deg!!!! Sikkert spennende.


God helg!

Noralill sa...

Herlege bilete! Kunne nok bli eit søtt julekort detta...Får skikkeleg julestemning av slik førjulskos! Her er det dessverre ingen snø (enno)...Men me håpar på eit fint kvitt teppe snart me òg...

Ha ei fin helg vidare!

Rønnaug S. sa...

Der har du et kjempefint julekortbilde. Og så fine de er uten farger.

I dag er det hvitt rundt hushjørnene. Nydelig. Selv blomsterbedet ser ryddig ut.

Kos deg i helga :)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

En riktigt god helg önsker jag dig med!

Riktigt fina bilder du visar, och visst är det härligt med den första snön.

MOLLY sa...

DE ER BARE SÅÅÅÅÅ NYDELIGE:)) SMÅ DUKKER...hihi;)

Ja, nå vil vi også ha snø...

PS! Ja hva skulle vi gjort uten drømmer...og klart vi må prøve å sette noen av de ut i livet;)

Annika sa...

Så nydlige bilder du fikk i årets første snø dÅ! Her kom årets første snø med ein heftig snøstorm, så vi har ikkje kosa oss så mykje med den endå, men det er kosleg uansett=)

Tusen takk for helsing på bloggen min. Då har eg plassert det litt bedre :) Kjenner til det med sekretær - potet ja!

Ynskjer dokke ei god helg!

Den gode feen sa...

Såååå fantastisk skjønne små. Tenkte julekort når eg såg dei ;) Skikkeleg god julestemning iallefall. ha ei fin kommande veke!

Frøken Englefjes sa...

Håer det er greit at jeg legger deg til blogglisten min;)

ha en fab uke!

Related Posts with Thumbnails