onsdag 29. oktober 2008

Vissvass

Eg kjenner på meg at ikveld vert det vissvass som dukkar opp på skjermen når fingrane går. Det er straks midnatt, og jentene har sove lenge. Mannen er ikkje heime, og det er kaldt i stova. Utanfor er det klisjèfiguren Kong Vinter som har meldt sin ankomst idag. Eller, kanskje er det berre den fyrste speidaren hans som stikk ein tur innom? Uansett - det er kaldt og klart, litt snøfall igår, men kva gjer vel dette når me har vinterdekk på bilen og ved i uthuset? Eg har ikkje fyrt i heile kveld, og det merkast fort. Istaden har eg hatt god varme på scrapperommet mitt, der eg sit så mykje eg kan no når gemalen er ute av huset. Ikkje for at eg ikkje får sitje der når han er heime, men eg har mykje meir roen til det når han er ute, og huset er stille. Og eg sit der ikkje fordi eg manglar andre ting å gjere. Ser eg rundt meg er det alltids ting å rydde, golv å vaske, kle å sortere. Men sjokkerande nok - eg gidd ikkje. Eg gjer det mest nødvendige, trur eg, men eg set ikkje igang med ekstraordinære ryddeprosjekt. Eg tenkjer som så at når han kan få drive med det kjekkaste han veit heile kvelden, så kan vel jammen eg gjere det òg? Iallefall prøver eg å tenkje det. Men så, når eg har avslutta klypping og liming for kvelden og skal ta kveldsstellet, då kjem eg på x antal ting som eg faktisk bør gjere, for at det skal verte litt lettare imorgon tidleg. For at det alltid nærverande dårlege samvetet for husarbeidsfrekvensen ikkje skal blusse opp så kraftig, og for at det er trass alt mykje lettare å gjere det åleine, enn med to små hjelparar. Og vips, så er klokka laaaangt over mi leggetid.

Eg har eit prosjekt på scrapperommet mitt no, som skal munne ut i jolemesse neste helg. Då skal eg vere med mor mi på tur. Det har liksom vorte ein tradisjon, det der; Når ho skal på messe får eg vere med som assistent. Me set opp utstillinga ilag, me kikkar på dei andre produsentane, og er skjønt einige om kva som er handverk og kva som er "plast". Det er så kjekt! I år har eg tenkt å ha ei lita korg e.l. med mine ting på hennar bord. Snik-deltaking på jolemesse kan ein vel kalle det. Eg får heller spleise på deltakaravgifta :) Eg ville nok aldri klare å produsere nok til å ha ein eigen stand, men det er jo kjekt å sjå om nokon i heile tatt kastar to blikk på dei tinga eg har klistra saman. Bilder skal koma, men ikkje enno...

Den nært foreståande helga skal eg faktisk ha fri. Altså - eg har alltid jobbefri i helgane, men denne helga skal eg vere heime heilt åleine! Som før nevnt skal mannen til Stavanger, og når han køyrer fredag morgon tek han jentene med seg til bestemora og bestefaren ein liten times kjøring herfrå. Dei får ferie frå mor, og mo sjølv - gledar seg som ein unge. Eg har planen klar for helga: Fredag på dagtid skal enten nyttast til ein bitteliten utflukt, eller berre til husarbeid. Om det vert utflukt må eg ta husarbeidet på ettermiddagen. Men når DET er gjort, skal eg berre kose meg. Laurdag kjem Rønnaug på besøk - endeleg har me fått til den scrappedagen me har snakka om så lenge! Veit ikkje heilt kva prosjekt eg skal ta laus på endå, men uansett vert det heilt garantert ein koseleg dag.
Og sundagen kjem eg nok til å vere litt rastlaus. Då vil eg ha min kjære heimatt fortare en svint, kjenner eg meg sjølv rett. Men sjølv om eg ventar kan eg jo nytte tida til noko produktivt?

No er det plutseleg torsdag, pappen min har ikkje bursdag lenger (gratulera med dagen, snille pappen min!), og augene går i kryss. Då er det berre å hutre seg ned under dyna, før vekkerklokka plutseleg melder at ein ny dag er på veg.


Nattinatt!

PS: Kom på ein nydeleg Vamp-song som eg fekk syngja på konsert for eit par år sidan, passande nok ei voggevise

Sov no jentå mi
Sov litle gutten
Ta med dagen i drømmen nå
Solå hilste god natt i mot slutten
La seg stilt neri sjøen blå
Og pusekatten og vovvebisk
Og fuglen så song borti kratt
Og store kvalar og liten fisk
Dei gjespe mot mørke natt

Ja sov, prinsessa og sov litle prinsen
Sov soleier og kløvereng
Bjørkeskogen har byssa inn sin
sommarbris på den grønne seng
Og bamse brakar og mikkel rev
og trollet i berget det blå
De e blitt trøtte av lek og strev
Hos himlen sove de nå
Hos himlen sove de nå.

Ja sov, alle med kinnet på putå
Jordå sitte i stolen sin
Kikke ut av den mørka rutå
Stenge huset og dør og grind
Og krig og brannar og vonde menn
Kan banka med stokk og hov
For jordå jaga de vekk igjen,
Så sov, små skattane, sov
Så sov, små skattane sov

4 kommentarer:

Trollkåno sa...

Eg òg gler meg til messe neste helg. Alltid spennande....og so er eg kjempeglad for at du vil vere med.....Denne helga må det produserast......

Rønnaug S. sa...

Og gjett om jeg gleder meg!! Bare gjett. Du får ett forsøk ;)

Veit heller ikke helt hva jeg skal gå løs på, men det er mulig at dukker opp en ide eller f :)ire nå i formiddag ;)

Den Vamp-sangen var da virkelig helt nydelig! Den har visst gått mitt hus forbi.

Snakkes

Liv Elin sa...

Flotte ord og nydelig liten sovedukke du har der ! :)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Åhhh så flotte ord!

Tittar in för att önska dig en ♥toppen helg!!

STOR KLEM FRA MIG

Related Posts with Thumbnails