søndag 31. august 2008

One down, two to go

Det kjekke med å ha innleigde fagfolk til å gjere jobben, er at det skjer ting heile tida, og endåtil mens me sjølv er ute på jobb eller andre ting. Fredag vart den fyrste veggen ferdig, med eitt nytt vindauga, ny kledning, isolasjon, masse utskiftningar i stenderverk, og lister rundtomkring. Helga var booka til festival, så sjølv med bra vèr låg det ikkje an til noko særleg maling. Men - fredag fekk rosamannen grunna det av kledninga som ikkje var fare over på førehand, og laurdag meldte det seg jammen to frivillige til å starte på jobben mens me sjølve koste oss på festival - det er jo nesten ikkje til å tru! Det er ganske luftigt der oppe i toppen av stillaset, så eg er glad for å sleppe, sjølv om eg ikkje har noko utprega høgdeskrekk.
Me har gått og fundert på husfarge i lang tid, og til slutt fall valget på kvitt hus med lysegrøne lister. Eg kjøpte heilt kvit vannbasert dekkbeis (som skal vare i 12 år!!!), og ein liten prøve med lysegrønt til listene. Det ser ut som resultatet vert veldig fint!
Då er det berre eitt strok maling att - og 2 veggar til å ta fatt på...

-----------
Hedvig og Oda leikte litt ute i sanden i ettermiddag, og oppdaga til stor forlystelse at trillebåra til Oda var full i vatn. Det gjekk 10 minutt før trillebåra var tom, og alt vatnet havna i fanget på Hedvig. Etter det kleba sanden seg til heile ho, og enden på visa vart å skrelle av ho kleda på trappa, og så bere ho rett i dusjen. Jenta var storfornøgd!

Til slutt må eg ta med to bilder frå dagens konsert i forbindelse med festivalen me har fått med oss. Det er vel fyrste og siste gong ein får eit 13 manns balkansk blåseorkester inn i ei lita kyrkje, som spelar så vakkert, så fullt av sjel, så samkøyrt, så vanvittig bra, og så høgt at sjølvaste kyrkjetaket dansar med. Boban Markovich saman med sonen Marko og hans speleglade menn tok oss med storm! Etter konserten berre fortsette dei ute på kyrkjegarden, og etter ein liten konsert der berre måtte dei spele endå litt meir utanfor huset der dei var innkvarterte. Publikum står berre att og gapar over at det går an å spele så mykje, så fort, så sterkt, så bra - så lenge!

1 kommentar:

Rønnaug S. sa...

Skal si dere får unna litt av hvert. Så fint huset blir og jammen skulle jeg ønske at tida hadde strekt til, sånn at vi også hadde fått med litt Balkanfest.

Jaja, kan ikkje få med seg alt...

Related Posts with Thumbnails