måndag 4. august 2008

Ein aldri-så-liten ferierapport

Så var årets ferietur overstått, og den vart minst like bra som forventa! Me har vore på tur med foreldra mine, og alle tre generasjonar har storkost seg på Austlandet.


Hedvig har som kjend ikkje vore spesielt glad i å køyre bil, så me var spente på korleis bilturen ville bli. Men jammen kan me puste letta ut - på ein ca 6 timar lang biltur var det ikkje mange minuttane med dårleg humør. DET klagar me ikkje på :) Med storesyster som langar fekk me sendt ho ei leike kvar gong det røynte på, og dermed gjekk det flott!


Vel framme på campingen var det kjekt badebasseng med sklie og det heile. Oda hadde gleda seg til bading, men mor rekna ikkje med at vèret ville halde, så noko badedrakt var ikkje leita fram, og dei gamle armringane låg att i ei kasse heime. Heldigvis gjekk det an å fikse både provisorisk badetøy og nye armringar, og på ein augneblink hadde jenta konvertert til fisk!

Litt mindre hell hadde Besten , som i kjend stil måtte stå ute med parply for å få grilla middagen. Me andre sat turt og godt inne og venta på den gode maten.


Dagen etter var høgdepunktet for iallefall Oda sin del - besøket i Hunderfossen. Og til alt hell hadde me knallvèr heile dagen! Det vart tur i Eventyrslottet, med alle sine prinsesser og troll, og alle stader kom Askeladden og vann prinsessa og halve kongeriket.

Oda viste seg som ein skikkeleg tøffing, då ho både var i det høge utkikkstårnet, og tok fleire turar med Eventyrskipet. Mor stod på bakken med vondt i magen, medan jenta og faren gliste frå øyre til øyre i dei store bylgjene.

Hedvig merka nok ikkje så mykje til all moroa i familieparken, sidan hennar dag stortsett var i vogna. Men, ein grimase (eller var det eit glis) til fotografen kunne ho alltids koste på seg :) Det var mykje å sjå og gjere, og både liten og stor hadde ein kjempekjekk dag i denne flotte parken. Jentene var blide og fornøyde, og når me køyrde til neste camping om kvelden konstaterte Oda at dette var "den beste ferien" ho hadde vore på. Det må vere ein fin konklusjon!

For mor var nok dagen etterpå nesten like spanade; Me skulle vere med på den sagnomsuste Mjøsmarknaden på Biri Travbane! Her snakkar me enorm loppemarknad - heile 450 seljarar, som hadde med seg alt frå gamle rusta bildeler til dei finaste servise. Her var leiker for dei små, og minst like mykje leiker for dei store. Me kom dit i 11-tida, og rakk ein runde i den indre sirkelen (ja, for det er ikkje berre ein, men TO sirklar med bodar rundt bana!) før me måtte ta ein matpause. Medan me sat der og tok til oss litt næring kom regnet som var varsla for ettermiddagen. Det vil sei; meteorologane hadde lova 2 mm mellom 12 og 18 på dagen, men når regnet først kom var det som alle himmelens sluser opna seg på ein gong. Dei 2 mmm kom sikkert på dei fyrste 10 sekunda, og regnet kom i så store tunge dråpar at det tilogmed spruta oppover!
Raskt vart det fullt under taket der me stod, medan torghandlarane reagerte på svært ulike måtar. Nokre var budd for uvèr, og hadde tak over boden sin, eller var klar med plast til å ha over varene. Andre verka som dei vart aldeles rådville og handlingslamma, og alt frå verktøy til dokkevogner vart berre ståande der i kalddusjen. Atter andre reagerte på ein måte som vekka store reaksjonar hjå publikum - dei begynte å knuse på glas og koppar ved å kaste det med all si kraft oppi eit melkespann. Ei dame ved sida av oss gispa høgt - ho samla på glas....

...og slik vart heimvegen - to trøytte jenter som sov litt på skift (mor fekk seg visst ein pikyrande liten dupp, ho òg), og elles var strålande blide.


Det fine med å vere på tur, er at det er så sabla godt å komma heimatt! Hedvig krabba mellom kjøkken og stove fleire gonger og berre flirte. Endeleg hadde ho litt boltreplass :)


No har Oda og Rosamannen ferie ei veke til før det brakar laus igjen. Og om to veker *trekkerpustendjupt* er det min og Hedvig sin tur. Eg undrar på korleis eg skal få tid til å gå på jobb......

2 kommentarer:

Huset i skogen sa...

Det ser ut som dere hadde en fin, fin ferie! På Biri har jeg vært en gang også, og det var utrolig mye rart å se. Vi snakker om å ta en tur neste år, og håper det går i boks.
Så fin og enkel brudebukett du hadde. Jeg har ikke klart å bestemme meg helt enda, og det er bare en knapp mnd igjen så kjenner at jeg så smått begynner å får panikk. Har en liten anelse om farge og blomster, må bare mestemme lengde.
Ha en fin uke videre:)

Blåbærpai sa...

Høyres ut som de har hatt ein god ferie!
Kor godt at vesle frøkna "tålte" bilturen bra!

Related Posts with Thumbnails