måndag 5. mai 2008

Reinspikka skryt


Ikveld blir det rett og slett ein liten serie skrytebilder av mi store vakre Storesyster. Ho er 3 1/2 år no (4 i august), og særdeles aktiv. Blid som sjølvaste sola heile dagen i barnehagen, litt meir temperamentsfull når mor kjem og tek ho vekk frå alle dei gode venene og den kjekke leiken. Lukka i livet er søskenbarn og gode vener - det vert liksom aldri nok tid!

3-åringen min tenkjer som andre 3-åringar på utruleg mykje rart, og gullkorna kjem på rekkje og rad. Så spørs det då, kor flink mora er til å skrive dei ned etterkvart. Går det meir enn 5 minutt før eg skriv eit stikkord eller to, er dei tapt for all framtid. Men word-dokumentet på PC'n min begynnar å bli ganske langt, og etter ein lang dag kan det verkeleg hjelpe på humøret å lese igjennom desse sidene. Stadig vert me overraska over ord og vendingar som høyrer ei noko eldre aldersgruppe til, og når det kjem frå ein 3-åring vert det både søtt og morsomt. Som når ho proklamerer at berre pappa er genial, eller at huset vårt er for kort for ein lang onkel..

Som 3-åringar flest har denne jenta òg ganske bestemte meiningar om korleis ting skal vera. Humøret kan gå frå dei høgaste toppar til dei djupaste dalar på eit lite øyeblikk når verda går ho imot. Mora tek seg nokre gonger i å tru at det berre er her i huset det er slik, og vert nok litt letta når det plutseleg viser seg at også dette er "normalt". Litt avledning, litt lokking og luring, så går det som oftast fint.

Og når enden er god, og jenta er blid, då er allting godt :)

Eigentleg skulle eg berre vise deg bileta, men så kom skrivekløen over meg igjen...

4 kommentarer:

Gamlå sa...

Smiler, så koselig jente du har da, og så søt.
Du har grunn og skyte.

ha en fin kveld.
Hilsen Gamlå

Lyst på livet! sa...

Nyt tiden.....den går så fort...

Ha en deilig kveld!

.-)

Lene sa...

Nydelige, skjønne Oda.. Så kjekt å følge med på bloggen din, vennen. Du er så flink å skrive!

Masse klemmer:)

Monica sa...

Gud så herlig ho er!
Så søte krøller og alt!!

Related Posts with Thumbnails